Sajnáljuk, több jelentkezést nem áll módunkban elfogadni!

Program:

PLENÁRIS TEREM

09:30

Megnyitó

10:00 - 10:40

Jim Christensen (USA) volt NASA oktatási igazgató, jelenleg az Aldrin Family Foundation munkatársának előadása, az ORION Űrnemzedék Alapítvány új oktatási anyagainak, a Giant Moon & Mars térképek bemutatója. 

17:00 - 18:30

beszélgetés Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossal és a HUNOR űrhajós jelöltekkel.

„A magyar űrpolitika jelenlegi irányvonalai” – Dr. FERENCZ Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, az Európai Űrügynökség (ESA) magyar delegációjának vezetője.

HUNOR űrhajós jelöltek:
CSERÉNYI Gyula erősáramú villamosmérnök;
KAPU Tibor űripari fejlesztőmérnök;
SCHLÉGL Ádám klinikai ortopédsebész és
SZAKÁLY András repülőipari-tervezőmérnök.

AULA

11:00 órától

Űrisztikus programok minden korosztály számára:

AMFI, Bakonyi Csillagászati Egyesület, BME Suborbitals szuperszonikus rakéta kiállítása, Csillagváros vertikális farm – kolonizációs növény kóstoló, óriás Hold- és Mars térképek bemutatója, Kositzky Attila vadászpilóta gyűjteményébe való bepillantási lehetőség, Ladányi Tamás asztrofotós kiállítása, Space Buzz űrkabin, Space Terminál, SpaceJunkie, Tapintható Univerzum, Utazó Planetárium, aszteroida vizsgálat, naptávcsövezés, rajzpályázat kiállítás, VR programok, 501-es légió…

AULA KISTEREM

11:00 órától

  • Bérczi Szaniszló – NASA holdkövek élő bemutatása és előadás
  • Detre Örs Hunor – James Webb űrtávcső fejlesztőjének előadása
  • BCsE csillagászati előadás a meteoritokról és egyéb égi képződményekről
  • BME Suborbitals rakétafejlesztő csapat előadása a szuperszonikus rakétákról
  • Vertikális farmok és az űrkutatás jövője – Csillagváros Kft.

EMELETI TERMEK

11:00 órától

Szakmai előadások: űrkutatás, űr-tematikájú oktatás, űripar, űrpolitika témakörökben előadások és beszélgetések a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a HUNSPACE előadói által.

KÜLSŐ HELYSZÍN

15:00 órától

– séta Farkas Bertalannal a Tagore-sétányon lévő Farkas Bertalan – Valerij Kubaszov űrfához.

Az I. Hazai Űrkongresszus programjai ingyenesek,
a részvétel regisztrációhoz kötött.

Várjuk Önt is sok szeretettel rendezvényünkön!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Rendezvényünk fővédnöke: Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos

Helyszín:

46.95507328875902, 17.890242949755546

Partnereink

Jim Christensen az Aldrin Family Foundation innovációs vezetője.
Korábban a Kennedy Űrközpont Látogatóközpontjának Oktatási Igazgatójaként tevékenykedett, ahol annak a csapatnak volt a vezetője, amely az új Asztronauta Képzési Élmény és a Mars Bázis 1. tervezését végezték. Ezen programok a Marsra való űrrepülésre való felkészülést, az ottani életet, és munkát szimulálják. Houstonban, a NASA Johnson Űrközpontjában részt vett a „Tanóra az Űrből” c. programban, ahol koordinálta a világ első űrrepülési oktatási lehetőségét – egy videokonferenciát az Űrállomás legénysége és a diákok között. Tanácsadóként segített tanulóknak és tanároknak több olyan kísérlet végrehajtásában is, melyeket mikrosúlytalanságban végeztek el többek között a NASA Csökkentett Gravitációjú Repülőgépén, az Atlantisz Űrrepülőn, a Nemzetközi Űrállomáson és a SpaceX Dragon űrhajón.

Jim 18 évig tanított középiskolában, és 1995-ben elnyerte a Matematika és Tudomány Kiválóságáért járó Elnöki Díjat. Kifejlesztette a Mars Bázis Projektet és az AstroVIP programokat, melyek videokonferenciával kapcsolták össze a diákokat és szakértőket a térrepülés és a Mars felfedezése témájában. Hogy javítsa az általános- és középiskolai tudományok oktatási színvonalát, Jim tudományos eszközök központját hozta létre, mely több iskolát partnerségbe hozott egy régióban, hogy kézzelfogható tudományos csomagokat és tanároknak való képzést nyújtson.